Om mig

Jag är certifierad Doglistener.

Jag har alltid gillat djur och speciellt hundar. 2014 fick jag förtroendet att ta hand om en omplacerings hund.

Zorro är en fin Beagle född 2007. När han kom till oss talade han om att ” ok, här är det nog jag som ska bestämma” Vi blev en aning förvånade att denna fantastiskt söta  hund kunde bete sig som han gjorde. Han krävde uppmärksamhet !!! Fick han inte det så röjde han runt. Tog skor, fjärrkontrollen och annat som han kom åt. Skällde ut oss totalt  när vi hade lämnat honom ensam en liten stund.

På promenaderna drog  Zorro i kopplet och hade nosen som fastvuxen i marken.Han ville också bestämma vart vi skulle gå.

När vi fick gäster skällde han och krävde uppmärksamhet på ett otrevligt sätt. Vi hade även konflikter med att han vägrade släppa mat eller annat som han hittade ute. Byteshandel fungerade inte!

Nej, så här ville vi ju inte ha det! Jag fick kontakt med Mervi Kärki, Hundinspiration. Jag tyckte om hennes sätt att kommunisera med hundar. Vi gick kurs hos henne både med och utan hund. Vilken support vi fick!

Zorro började förstå att vi kunde ta hand om vår flock. Att vara flockledare måste man förtjäna. Det blev stor skillnad på vår sötnos. Nu drar han inte i kopplet, mer lydig, mindre skäll och har nästan slutat att ta saker.

Han kan helt enkelt bara vara hund och dessutom tjänstledig!

När jag fick erbjudandet att utbilda mig till Doglistener , tvekade jag inte en sekund.