Fara

I naturen jagas fara bort. Detta gör att djuren inte ger sig på varandra i första hand.

En hund som ligger i underläge och som inte blir respekterad, kan bitas för att tillrättavisa. Det finns regler som ska följas.

Flykt väljs som första alternativ när fara hotar.Är naturligt och inte fegt. Hunden kan inte fly när den är kopplad .

Frys är nästa alternativ. Vid ett hundmöte går hunden in i ett frysläge. Det är aldrig olydnad. Ta ett bra beslut innan frysläge. Vid ett hundmöte, gå i en båge och undvik alltid ett möte om hunden påbörjar ett frysläge.

Fight är utfall och det vill vi ju undvika.

Hundar som lägger sig ner vill göra sig liten och därmed större överlevnad.

Låt inte hunden hälsa på allt och alla. Låt dem ha lekkamrater som de känner istället!

Hunden förstår inte att ett möte bara är ett möte, utan frågar sig då :hur ska flocken se ut nu ? Vilken plats i rangordningen?

Det är viktigt att vi visar hunden att vi tar ansvar över vår flock om fara hotar och ser till att mötet sker på ett säkert sätt.

Gå i en båge förbi eller vänd om ,om det känns bättre.

När hunden skäller så vill hunden hjälpa till att varna oss för fara. ( skäller hunden mot dig är det av en helt annan anledning ). Det är då som vi med glädje använder tacka, titta och ev isolera . Vi ska självklart uppskatta hunden för jobbet så att den känner sig delaktig. Bli inte irriterad utan känn dig glad! Vi ska då även visa, att när vi fått information om faran, så är det vi som tar över anvaret och eventuella åtgärder om det behövs.

Allt detta går vi igenom under en konsultation .

Vilket härligt sammarbete det kommer att bli i er flock!